6. veľkonočná nedeľa


Liturgický kalendár

  • štvrtok 9. mája: Nanebovstúpenia Pána, slávnosť
  • sobota 4. mája: Bl. Sáry Salkaháziovej, panny a mučenice, ľubovoľná spomienka

Svätá omša v utorok nebude

V utorok 7. mája svätá omša v našej kaplnke nebude.

Prikázaný sviatok

Vo štvrtok 9. mája je prikázaný sviatok Nanebovstúpenie Pána. Zaväzuje nás účasť na celej svätej omši a vyhýbanie sa ťažkým nepotrebným prácam.
Svätá omša bude v našej kaplnke vo štvrtok ráno o 6.30 hod., a tak isto na vigíliu, t.j. v stredu večer o 18.00 hod.

Novéna k Duchu Svätému

Od piatka 10. mája sa na záver každej svätej omše budeme modliť novénu k Duchu Svätému, ktorý je patrónom Krakovskej provincie bosých karmelitánov, do ktorej organizačno-právne patrí aj Karmel na Slovensku. Táto novéna bude zároveň našou prípravou na slávnosť Ducha Svätého, ktorého budeme prosiť, aby zoslal svoje dary na nás, na rodiny, spoločenstvá, na našu provinciu aj na celú našu spoločnosť.

Škapuliarska nedeľa

Budúca nedeľa 12. mája je škapuliarskou nedeľou. Sv. omša bude nielen ráno o 7.00 hod. ale aj popoludní o 15.30 hod. Na záver popoludňajšej sv. omše bude obrad požehnania a vkladania škapuliara pre všetkých, ktorí chcú prijať karmelitánsky hnedý škapuliar.
Pred sv. omšou bude ešte polhodinová eucharistická adorácia od 15.00 hod.

Časopis Zasvätený život

Vo vestibule sa nachádza najnovšie číslo časopisu Zasvätený život. V časopise sa nachádzajú zaujímavé rozhovory alebo články z oblasti spirituality, komunikácie, aktualít jednotlivých rehoľných inštitútov, atď. Cena časopisu je 5,- €. Jeho kúpou podporujete toto dielo rehoľníkov na Slovensku a zároveň sa môžete dozvedieť, čím dnes žijú zasvätení ľudia v našej krajine.

7. veľkonočná nedeľa

5. veľkonočná nedeľa

4. veľkonočná nedeľa

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...