29. nedeľa v cezročnom období


Liturgický kalendár

  • sobota 28. októbra:  Sv. Šimona a Júdu, apoštolov, sviatok

Oplotenie areálu kláštora

Niektorí ľudia sa pýtajú: prečo sme začali oplocovať areál kláštora? Vysvetlenie je veľmi jednoduché: tak ako každá domácnosť má svoj dom i pozemok oplotený nejakým múrikom či plotom, tak aj každý kláštor, ktorý je rehoľným domom, má svoj areál a pozemok ohradený kláštorným múrom alebo plotom. Je to bežná prax takmer všetkých reholí a kláštorov.
Oplotenie areálu nášho kláštora v Lorinčíku vytvorí dve časti.

  • Prvá, tzv. „vonkajšia klauzúra“, bude priestorom určeným len pre nás bosých karmelitánov – podobne to majú aj naše sestry bosé karmelitánky na KVP.
  • Druhá časť areálu bude otvorená predovšetkým pre účastníkov duchovných obnov ako aj pre návštevníkov kláštora tak, aby mali títo naši hostia zabezpečené súkromie a atmosféru modlitby.
    V tejto „hosťovskej“ časti postupne plánujeme vytvoriť miesta modlitby v tichu ale aj zastavenia krížovej cesty či priestor na modlitbu posvätného ruženca. Prístup do tejto druhej časti kláštorného areálu bude samozrejme otvorený pre všetkých záujemcov o modlitbu so zachovaním istého poriadku správania: napr. zachovávanie mlčania, nevodenie psíkov a pod.

Keďže tiež pribúda ľudí, ktorí prichádzajú do kláštora autami, no nemajú kde poriadne zaparkovať, do budúcna plánujeme vytvoriť ďalšie parkovacie miesta pozdĺž prístupovej cesty do kláštora.    Pre tieto ale aj ďalšie aktivity našej komunity prosíme o vaše modlitby.

Stretnutie manželov

Všetkých manželov pozývame na stretnutie na budúci piatok 27. októbra. Po sv. omši o 18.00 hod. bude adorácia s modlitbou Korunky k Božiemu milosrdenstvu a po nej si spolu pozrieme film Lion (Najdlhšia cesta domov). Súbežne so stretnutím manželov bude stretnutie detí v sále sv. Rodiny.

Nové číslo časopisu Ostaňte v láske

Na stolíku vo vestibule je nové číslo časopisu Ostaňte v láske s témou: Všetko je ovocím modlitby. Cena časopisu je 2,50 €.

Kalendáre na rok 2024

Vzadu na stolíku si môžete zakúpiť stolový Kalendár Božieho milosrdenstva na rok 2024, ktorý vydali a pripravili sestry Faustínky. Kalendár obsahuje myšlienky z Denníčka sv. sestry Faustíny. Jeho cena je 3,30 €.

Zbierka pre postihnutých zemetrasením

Na budúcu nedeľu 29. októbra (aj v sobotu večer) bude po sv. omši zbierka určená na pomoc farnostiam postihnutých nedávnym zemetrasením.

5. veľkonočná nedeľa

4. veľkonočná nedeľa

3. veľkonočná nedeľa

2. veľkonočná nedeľa Božieho milosrdenstva

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...